Warning: A non-numeric value encountered in /home/capoeir5/domains/capoeirastockholm.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

Vilka Är Angoleiros do Mar?

Centro Cultural de Capoeira Angoleiros do Mar grundades den 5 mars 1999 i Barra Grande en fiskarby som är belägen på ön Itaparica i Bahia, Brasilien. Det är fortfarande i Barra Grande som gruppen har sin hemvist, sin bas. Ön Itaparica ligger i bukten ”Baía de Todos os Santos” som är den brasilianska civilisationens vagga, där flera generationer av capoeristas har upprätthållit Capoeira Angolans rötter och traditioner och samtidigt påverkat dess historia, filosofi och konstnärliga rörelser.

Vår Filosofi

Angoleiros do Mar’s filosofi innefattar ett ansvar för utvecklingen av vårt eget arbete på olika nivåer, en strävan att förbättra och utveckla de tekniska och teoretiska färdigheterna hos capoeiristan (utövaren av Capoeira). Vi använder Capoeiran som en värdefull pedagogisk, konstnärlig och kulturell resurs och vi strävar efter att fördjupa utvecklingen av capoeiristan, och återupprätta en förståelse för värdet av en ”Mestre” som en skapare och förmedlare av den brasilianska kulturen och upplevelsen.